Hoe maak je buitenramen schoon met azijn?

Meng een deel gedestilleerde azijn tot 10 delen warm water in een spuitfles. Veeg het raam af met een zachte, schone, pluisvrije microvezeldoek of papieren handdoek om stof te verwijderen voordat u uw oplossing spuit en spuit vervolgens het hele oppervlak. Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken. U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water.

Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten. Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken. Gelukkig is het proces van het reinigen van ramen eenvoudig genoeg.

Er zijn veel commerciële glazenreinigingsproducten beschikbaar, die allemaal beloven een „streepvrije glans” te geven. Maar we hebben ontdekt dat een eenvoudige oplossing een deel witte azijn tot twee delen water perfect is als het wordt gemengd in een spuitfles. Als je ramen echt vuil zijn, is het goed om een extra sterke oplossing te gebruiken om ze te wassen. Verwarm gewoon 1 kopje (240 ml) witte azijn.

Het kan rechtstreeks op het glas worden aangebracht en het is het beste om een spuitfles te gebruiken voor deze specifieke oplossing. Als onze ramen bedekt zijn met veel vuil, moeten we deze oplossing even laten weken voordat we hem afspoelen. Het is echt effectief om een spuitfles te gebruiken voor kleine ramen, omdat het ons in staat stelt een klein gebied te spuiten dat u gemakkelijk kunt drogen voordat u verder gaat met het volgende venster. Om uw ramen schoon te maken met azijn, combineert u gelijke delen azijn en gedestilleerd water in een spuitfles.

Veeg het oppervlak van het raam af met een pluisvrije handdoek, concentreer je op de extra vuile plekken, totdat je al het vocht en vuil hebt verwijderd. Gebruik een andere droge microvezeldoek om het venster van boven naar beneden af te vegen voordat het druipt en op uw vensterbank poelt. Als je zowel de binnen- als buitenkant van je raam wast, breng je de schermen over naar een veilige locatie zodat ze uit de weg zijn. Een mengsel van azijn en water kan een effectieve en niet-giftige reinigingsoplossing bieden voor ramen en spiegels.

Om uw ramen schoon te maken met azijn, mengt u 1 kopje (240 ml) water met 1 kopje (240 ml) gedestilleerde witte azijn en giet u de oplossing in een spuitfles. Spoel ze grondig af met een schone, vochtige doek om de reinigingsoplossing te verwijderen en droog ze onmiddellijk af met een schone, droge doek. Door te reinigen met een combinatie van witte azijn en water kun je sprankelende ramen krijgen zonder de chemicaliën van in de winkel gekochte reinigingsmiddelen, zegt Tonya Harris, de oprichter van Slightly Greener. Ashley Matuska is de eigenaar en oprichter van Dashing Maids, een duurzaam gericht schoonmaakbureau in Denver, Colorado.

Na die eerste reiniging krijg je streepvrije ramen in één keer met azijn en water, zegt Harris. Eindig door de rakel over de onderkant van het raam te trekken en droog de dorpel af met een spons of doek.