Hoe maak je buitenramen schoon zonder strepen?

Meng een deel gedestilleerde azijn tot 10 delen warm water in een spuitfles. Veeg het raam af met een zachte, schone, pluisvrije microvezeldoek of papieren handdoek om stof te verwijderen voordat u uw oplossing spuit en spuit vervolgens het hele oppervlak. Kranten en microvezelhanddoeken zijn het beste voor het afvegen en drogen van ramen zonder het risico te lopen strepen achter te laten. Je kunt ook papieren handdoeken gebruiken, maar sommige papieren handdoeken kunnen pluisjes achterlaten.

Je kunt een rakel gebruiken voor een streepvrije afwerking. Veeg het rakelblad regelmatig af op een schone doek om vuil te voorkomen. Verwijder het resterende water met een vochtige zeem of microvezeldoek en droog de vensterbank af. Voordat u begint met het wassen van ramen, gebruikt u een bezem om spinnenwebben en ander vuil weg te slaan.

Als je schermen stoffig zijn, veeg ze dan met de bezem voordat je ze uit de weg haalt en veeg dan ook de vensterbank aan de buitenkant. Hoe minder vuil je raam omringt, hoe minder kans op strepen, Plaats een handdoek op de vensterbank om druppels op te vangen bij het binnenshuis wassen. Als je dubbelhangende ramen hebt die binnenshuis kunnen worden gekanteld voor eenvoudige reiniging, wil je ook een kruk of stoel om de ruit tegen te laten rusten terwijl je werkt. Reinig eerst de bovenste vleugel en daarna de onderkant.

Nu weet je hoe je een raam zonder strepen moet schoonmaken; je kunt genieten van een met licht gevuld huis, volledig vlekvrij. Veeg de rakel af met een pluisvrije doek en blijf zijwaarts overlappende passen maken totdat je de onderkant van het raam bereikt. Gebruik echter nooit een schuurmiddel of agressief reinigingsmiddel zoals bleekmiddel adviseert Rachael Munby van Anglian Home Improvements, omdat ze blijvende schade aan het raam zelf kunnen veroorzaken. Breng de reinigingsoplossing aan met een lange raamschrobmachine of grote natuurlijke zeespons op kleinere ruiten die u gemakkelijk kunt bereiken.

Wanneer u microvezelreinigingsdoekjes gebruikt, dompelt u de doek in de oplossing en wringt u deze uit of spuit u het glasoppervlak. Gebruik een droge borstel of stofopzetstuk op uw stofzuiger om stof of spinnenwebben van rond de hoeken van de ramen en de vensterbanken weg te vegen. Begin op grote beeldvensters in de linkerbovenhoek en trek de rakel over het oppervlak in een omgekeerd S-patroon. ramen schoonmaken klinkt misschien als een eenvoudige taak, maar als je het probeert te doen zonder strepen achter te laten, wordt het werk moeilijker.

Gebruik op kleinere of smallere ramen de punt van de rakel om een smalle strook langs de boven- of zijkant van het raam te reinigen. Ashley Matuska is de eigenaar en oprichter van Dashing Maids, een duurzaam gericht schoonmaakbureau in Denver, Colorado. Als die recepten niet helemaal voor je werken, of als je een andere methode nodig hebt om je ramen schoon te maken, zijn er veel van. Het kan ook de reinigingsoplossing drogen voordat u de kans krijgt om hem af te vegen, waardoor lelijke strepen achterblijven.

Kristalheldere ramen binnen en buiten zijn de beste manier om een goede en blijvende indruk te maken, daarom hebben we de beste tips van experts verzameld om uw ramen professioneel schoon te maken. Toegegeven, er zijn veel geweldige schoonmakers op de markt die je ramen als nieuw kunnen laten sprankelen. Hoewel het schoonmaken van ramen een relatief eenvoudige schoonmaakklus is, is het ook een beetje een kunstvorm als het gaat om het proberen om een streepvrije afwerking te bereiken.