Wat is de beste manier om ramen schoon te maken zonder strepen achter te laten?

Meng een deel gedestilleerde azijn tot 10 delen warm water in een spuitfles. Veeg het raam af met een zachte, schone, pluisvrije microvezeldoek of papieren handdoek om stof te verwijderen voordat u uw oplossing spuit en spuit vervolgens het hele oppervlak. Kranten en microvezelhanddoeken zijn het beste voor het afvegen en drogen van ramen zonder het risico te lopen strepen achter te laten. Je kunt ook papieren handdoeken gebruiken, maar sommige papieren handdoeken kunnen pluisjes achterlaten.

Maak de ruiten schoon door ze naar beneden te sponsen met warm zeepwater. Dompel een spons of het schuimgedeelte van een rakel in het water, knijp het overtollige eruit en wrijf zachtjes over het glas. Om het raam grondig te reinigen in een S-vorm adviseert Reinigingsdeskundige Lynsey Crombie. Voordat u begint met het wassen van ramen, gebruikt u een bezem om spinnenwebben en ander vuil weg te slaan.

Als je schermen stoffig zijn, veeg ze dan met de bezem voordat je ze uit de weg haalt en veeg dan ook de vensterbank aan de buitenkant. Hoe minder vuil je raam omringt, hoe minder kans op strepen, Plaats een handdoek op de vensterbank om druppels op te vangen bij het binnenshuis wassen. Als je dubbelhangende ramen hebt die binnenshuis kunnen worden gekanteld voor eenvoudige reiniging, wil je ook een kruk of stoel om de ruit tegen te laten rusten terwijl je werkt. Reinig eerst de bovenste vleugel en daarna de onderkant.

Er zijn veel schoonmaakproducten die u kunt gebruiken om ramen schoon te maken, waaronder commerciële producten en zelfgemaakte oplossingen. In tegenstelling tot het afstoffen van planken of het schoonmaken van keukenbladen, kan het met de verkeerde reinigingstechniek vaak aanvoelen alsof je je ramen erger hebt gemaakt, niet beter. Als het gaat om het op de juiste manier reinigen van glas, is het belangrijk om te onthouden dat het er niet altijd perfect uit zal komen. Kristalheldere ramen binnen en buiten zijn de beste manier om een goede en blijvende indruk te maken, daarom hebben we de beste tips van experts verzameld om uw ramen professioneel schoon te maken.

Laura raadt ook aan om voorzichtig te zijn met het water dat je gebruikt bij het schoonmaken en indien mogelijk te kiezen voor gezuiverd water. Volgens de experts kun je met een beperkt budget nog steeds effectieve resultaten behalen met een sopje, een squidgee en schone microvezeldoek. Ashley Matuska is de eigenaar en oprichter van Dashing Maids, een duurzaam gericht schoonmaakbureau in Denver, Colorado. Het kan ook de reinigingsoplossing drogen voordat u de kans krijgt om hem af te vegen, waardoor lelijke strepen achterblijven.

Je zou kunnen denken dat het wassen van ramen op een zonnige dag de ideale tijd is, omdat het licht het gemakkelijker maakt om uitstrijkjes te herkennen. Vergeet de windex Als u op zoek bent naar de beste manier om uw ramen schoon te maken, heeft u waarschijnlijk alles wat u nodig heeft in uw voorraadkast voor een streepvrije glans. Je zult merken dat ze snel verdwijnen als je lichte, snelle bewegingen gebruikt over de overspanning van de tafel, spiegel of raam. Ramen wassen is zelfs een van de meest uitgestelde klusjes voor huiseigenaren, waarschijnlijk omdat het zo'n frustrerende taak kan zijn.

Als de taak echt een diepe reiniging vereist, wees dan spaarzaam met de hoeveelheid zeep die u aan de oplossing toevoegt. Weten hoe je een raam moet schoonmaken lijkt misschien een alledaagse taak, maar het is belangrijk om ze af en toe snel te vernieuwen. Zorg ervoor dat u een commerciële glasreiniger gebruikt of probeer een combinatie van gedestilleerd water en witte azijn.