Zal witte azijn glas reinigen?

Gedistilleerde azijn, ook wel witte azijn genoemd, is een nietje reinigingsproduct in elk huishouden en heeft het voordeel dat het volledig natuurlijk is. De meest voorkomende en misschien wel meest effectieve reinigingstoepassing van azijn is het reinigen van glas, zoals ramen. Voor regelmatige glazenreiniging raadt Skyscraper Window Cleaning aan om witte azijn uit één deel te mengen met water uit één deel in een schone spuitfles. Deze oplossing wordt uw azijn- en waterglasreiniger.

Als uw ramen bijzonder vuil zijn, wilt u misschien een oplossing mengen met een sterkere concentratie azijn ten opzichte van water. Een mengsel van azijn en water kan een effectieve en niet-giftige reinigingsoplossing bieden voor ramen en spiegels. Om uw ramen schoon te maken met azijn, combineert u gelijke delen azijn en gedestilleerd water in een spuitfles. Spuit het glas of de spiegel in en veeg af met een microvezeldoek, krant of pluisvrije doek, bewegend in een Z-patroon.

Wanneer u voor het eerst schoonmaakt met azijn, kunt u strepen krijgen door een film op het glas van commerciële reinigers. Herhaal eenvoudig het proces van spuiten en vegen van de ramen om een heldere afwerking te krijgen. Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken. U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water.

Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten. Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken. Het heet gedistilleerde azijn of gewoon witte azijn.

Azijn is een unieke multifunctionele reinigingsoplossing. Omdat het een zure samenstelling heeft, heeft azijn een snelle werking bij het afbreken van de dunne film die zich op glazen oppervlakken verzamelt. Het wordt meestal gecombineerd met zuiveringszout voor verschillende reinigingsdoeleinden. Begin met het reinigen van de raamsporen en kozijnen met een oplossing van drie delen witte gedestilleerde azijn en een deel water.

Combineer vervolgens witte gedestilleerde azijn, citroensap, water, etherische oliën en afwasmiddel samen en gebruik de oplossing om het glas schoon te maken. Als je kijkt naar de milieuvriendelijke glazenreinigingsproducten op de markt, worden er veel gemaakt met witte azijn. Het reinigen van uw ramen met azijn is een veilige en goedkope manier om al uw glasoppervlakken de heldere glans te geven die u zoekt. Afwasmiddel laat residu achter, dus ga niet overboord en voeg te veel toe aan uw reinigingsoplossing.

Deze laatste zijn vooral handig voor het diepreinigen van de buitenkant van uw ramen, die u zelf kunt maken in plaats van te betalen voor professionele glazenreiniging. Voor het reinigen van ramen met azijn en krant of een doek, spuit een gebundelde krantenpagina of een zachte, pluisvrije doek met de azijn- en waterglasreiniger. Gebruik een spons om het raam nat te maken (maar niet doordrenken) met de doe-het-zelf-raamreinigingsoplossing en wrijf het vuil weg, zorg ervoor dat de oplossing de raamkozijnen niet raakt. House Cleaning Central kan geselecteerde producten te koop aanbieden of kan gelieerde links bevatten in artikelen en berichten.

Als je watermerken wilt verwijderen en je ramen wilt poetsen, is witte azijn de juiste keuze. Na die eerste reiniging krijg je streepvrije ramen in één keer met azijn en water, zegt Harris. Om deze reden moet u waarschijnlijk eerst uw ramen schoonmaken met iets sterkers en witte azijn behandelen als finishing touch. Probeer een giftige chemische vrije manier te gebruiken om ramen schoon te maken met een natuurlijke reiniger die net zo goed werkt (zo niet beter) dan andere agressieve en duurdere glazenreinigers.

Dat residu komt gemakkelijk los met gewoon afwasmiddel, een ander ingrediënt dat bijdraagt aan de werkzaamheid van zelfgemaakte raamreiniger. Als u vaak azijn gebruikt voor het reinigen van uw ramen, kunt u kiezen voor een meer eenvoudige oplossing voor uw reinigingsbehoeften. Etiketteer de spuitfles met de inhoud, zodat u de azijn- en waterglasreiniger niet per ongeluk voor het verkeerde doel gebruikt, wat kan leiden tot schade. Meng een deel ontsmettingsalcohol met 20 delen water en verwijder eventuele ophoping voordat u het standaardglas met azijn schoonmaakt.

.