Hoe maak je de buitenkant van ontoegankelijke ramen schoon?

Uitschuifbare raamreiniger is een uitstekend product waarmee u de ramen kunt reinigen vanuit de veiligheid van uw appartement in plaats van gevaarlijk rond te hangen. Allemaal dankzij de uitschuifbare draai- en vergrendelingshandgreep voorzien van het rubberen mes aan de ene kant en schuimspons aan de andere kant. Het kan u ook helpen bij het bereiken van enkele vervelende delen van uw ramen die anders mogelijk niet toegankelijk zijn, waardoor een succesvolle 360-graden schoonmaakoperatie wordt gegarandeerd. Deze ruitenwisser van AmazonBasics heeft een microvezelschrobdoekzijde voor hardnekkig vuil en een rubberen mes om overtollig vocht te verwijderen - waardoor je met smeervrije ramen achterblijft.

De telescopische aluminium handgreep bereikt afstanden tot 1,5 m. Spuit vervolgens het raam in met de azijn- en wateroplossing - een deel azijn op één deel water - of een commerciële reiniger. Pak je rakel vast, schuif hem naar de onderkant van het raam en werk van boven naar beneden. Vergeet niet om de rakel aan het einde van elke doorgang af te vegen met een schone, droge handdoek.

Je kunt een pluisvrije doek of gekrompen krant gebruiken om het raam grondig te drogen als je klaar bent met wassen. Hoe maak je streepvrije ramen buiten langer schoon? Door ramen te wassen met dageraadzeep en deze vervolgens te bedekken met RainX. Deze methode, die de Blue Rain Cleaning Hack wordt genoemd, kan uw ramen tot zes maanden schoon en streepvrij houden. Raamstofzuigers, simpelweg raamvacs genoemd, zijn speciaal ontworpen om al het vuil, stof en fijne deeltjes die op uw raam en de kozijnen vastzitten te persen, waardoor een streeploze afwerking wordt verkregen.

Voor soepel glijden en een professionele afwerking moet u een reinigingsoplossing aan één kant van het raam spuiten. Vergeet niet om op raamkozijnen en dorpels te letten - door ze schoon en vuilvrij te houden, verlengt ook hun levensduur. Dit komt omdat ze papiervezels bevatten die vuursteen en fuzz aan je ramen laten kleven, en kunnen de reden zijn waarom je ramen strepen als je ze schoonmaakt. Dan heb je maar één optie en dat is vertrouwen op de diensten van een professioneel glazenreinigingsbedrijf.

Als je fysiek fit bent, comfortabel bent met hoogtes en een redelijk goed zwaartepunt hebt, kan deze methode voor het reinigen van ramen voor je werken. Als u uw ramen niet kunt reinigen met een uitschuifbare rakel, kunt u de klus klaren met een ladder en voldoende veiligheidsuitrusting. Het wordt niet alleen beschouwd als de beste glazenreinigingsoplossing voor streepvrije ramen, maar windex raamreiniger ook een goedkoop product om in te kopen. Dit haalt een deel van de aarde eruit dat uiteindelijk een slordige wirwar zal worden als je het later schoonmaakt.

Als u geen uitschuifbare rakel heeft en u zich ongemakkelijk voelt bij het gebruik van een ladder om uw ramen op de tweede verdieping schoon te maken, moet u natuurlijk een professionele glazenreiniger inhuren om de klus voor u te klaren. Zodra je de dag hebt gekozen, verzamel je alle benodigde gereedschappen, ga je naar buiten, speel wat achtergrondmuziek af of luister je naar de radio om het aangenamer te maken en start je het reinigingsproces. Een slimme manier om uw ramen op de tweede verdieping schoon te maken, zonder op een precaire ladder te zitten, is door een sproeier te bevestigen gevuld met een reinigingsoplossing naar keuze. Een zelfgemaakte glazenreiniger maken met ammoniak is eenvoudig; combineer een halve kop ammoniak met warm water, een vloeibaar wasmiddel zoals Jet Dry en ontsmettingsalcohol - en daar heb je het, een zelfgemaakte glazenreiniger met Jet Dry en ammoniak als belangrijkste ingrediënten.