Hoe windex je ramen zonder strepen?

Hoe geef je glas een onverslaanbare streepvrije glans? Doe een oproep. Het kiezen van de juiste papieren handdoek kan een verschil maken. Voeg geen wasverzachter toe aan uw lading handdoeken - het kan een film achterlaten op glazen oppervlakken en de schittering verstoren, Kies pluisvrij. Kranten en microvezelhanddoeken zijn het beste voor het afvegen en drogen van ramen zonder het risico te lopen strepen achter te laten.

Je kunt ook papieren handdoeken gebruiken, maar sommige papieren handdoeken kunnen pluisjes achterlaten. Ideal Home wordt ondersteund door het publiek. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Dit is waarom je ons kunt vertrouwen.

Laat het licht binnen met onze deskundige glazenreinigingsideeën voor perfecte ruiten Niets zal uw huis zo opfleuren als uw ramen goed schoonmaken. Er zijn talloze tips voor het schoonmaken van ramen, van het maken van je eigen glazenreinigingsoplossing met azijn tot de oude krantentruc. Na verloop van tijd worden ramen van nature vuil door stof in de lucht, voorbijvliegende vogels en insecten die hun toevlucht zoeken. Ze moeten meestal minstens één keer per maand worden schoongemaakt, van binnen en van buiten.

Hoewel het reinigen van ramen een relatief eenvoudige schoonmaakklus is, is het ook een beetje een kunstvorm als het gaat om het proberen om een streepvrije afwerking te bereiken. Niets zal het effect van uw prachtige ideeën voor raambehandeling verpesten, zoals besmeurd glas. In tegenstelling tot het afstoffen van planken of het schoonmaken van keukenbladen, kan het met de verkeerde reinigingstechniek vaak aanvoelen alsof je je ramen erger hebt gemaakt, niet beter. Kristalheldere ramen binnen en buiten zijn de beste manier om een goede en blijvende indruk te maken, daarom hebben we de beste tips van experts verzameld om uw ramen professioneel schoon te maken.

Maak vlekkerige, enigszins wazige ramen tot het verleden. Je kunt licht vuile ramen - ramen met een vreemde vlek of uitstrijkje - gemakkelijk opfrissen met een reinigingsspray en een microvezeldoek. Onze digitale adjunct-redacteur Rebecca Knight zweert bij de Deft Advanced Window %26 Glass Cleaner, verkrijgbaar bij Lakeland (opent in nieuw tabblad), als een van de beste reinigingsproducten voor een sprankelende afwerking. Begin met het neerhalen van gordijnen en jaloezieën.

Als je kunt, maak dan van de gelegenheid gebruik om gordijnen grondig te wassen of te spuiten met een stofverfrisser zoals Febreze. Gebruik een droge borstel of stofopzetstuk op uw stofzuiger om stof of spinnenwebben van rond de hoeken van de ramen en de vensterbanken weg te vegen. Als je liever je eigen reinigingsoplossingen maakt, voeg dan twee eetlepels witte azijn toe aan een kleine emmer warm water (dit doodt echter geen bacteriën). Je kunt je ramen ook wassen met een sopje.

Vul een emmer met een eenvoudige oplossing van afwasmiddel en warm water, maar vermijd het maken van te veel zeepschuim, omdat deze verdere sporen achterlaten als ze mogen drogen. Begin met het wassen van ramen met een niet-schurende spons. Laura raadt ook aan om voorzichtig te zijn met het water dat je gebruikt bij het schoonmaken, en indien mogelijk te kiezen voor gezuiverd water. Begin eerst met de frames, zodat je geen vuil water druppelt op schone ruiten.

Een doekje met een natte spons zou het lukken, maar als ze erg smerig zijn, gebruik dan een mild reinigingsmiddel op hout of een specialistische reiniger op uPVC. Maak de ruiten schoon door ze naar beneden te sponsen met warm zeepwater. Dompel een spons of het schuimgedeelte van een rakel in het water, knijp het overtollige eruit en wrijf zachtjes over het glas. Om het raam grondig te reinigen, adviseert Reinigingsdeskundige Lynsey Crombie.

Veeg het rakelblad regelmatig af op een schone doek om te voorkomen dat er vuil rond smeert. Verwijder het resterende water met een vochtige zeem of microvezeldoek en droog de vensterbank. Werk af door overtollig water of schuim van de randen en de vensterbank af te vegen met een absorberende doek. Herhaal het proces aan de binnenkant van uw ramen.

De meeste raamranden blijven glanzen na het wassen met een sopje. Als u echter wit PVC heeft, raadt Lynsey aan om een reiniger op crèmebasis of een bleekproduct te gebruiken om ze er nieuw uit te laten zien. Laat het zijn werk doen en dat maakt het frame witter ', adviseert Lynsey. Je zou kunnen denken dat het wassen van ramen op een zonnige dag de ideale tijd is, omdat het licht het gemakkelijker maakt om uitstrijkjes te herkennen.

In werkelijkheid is het het beste om te streven naar een bewolkte dag. Zonneschijn zorgt voor schittering op het glas, waardoor het moeilijker wordt om te zien hoe schoon ze zijn. Het kan de reinigingsoplossing ook drogen voordat u de kans krijgt om hem af te vegen, waardoor lelijke strepen achterblijven. Volgens de experts kun je met een beperkt budget nog steeds effectieve resultaten behalen met een sopje, een squidgee en een schone microvezeldoek.

Als je moeite hebt om je ramen schoon te maken met een sopje of een glazenreiniger, raadt Leo Pyrah van Pilkington UK (opent in nieuw tabblad) aan om iets sterkers te proberen. Azijn) of een mild oplosmiddel (bijv. Gemethyleerde spiritus), waarbij ervoor wordt gezorgd dat deze niet op andere oppervlakken van materialen worden gemorst. Gebruik natuurlijke materialen en aardse tinten voor de perfecte cocooning slaapruimte Upcycled meubilair, slimme doe-het-zelf-hacks en een palet van zachte pastelkleuren geven dit ouderlijk huis een gastvrij gevoel.

Ideal Home-columnist Hadley Freeman denkt na hoe haar relatie met haar huis met de leeftijd is veranderd. Een brandschoon raam verhoogt de hoeveelheid licht in uw huis - en stelt u in staat om het meeste uit uw zicht te halen. Vergeet de windex Als je op zoek bent naar de beste manier om je ramen schoon te maken, heb je waarschijnlijk alles wat je nodig hebt in je voorraadkast voor een streepvrije glans. Weten hoe je een raam moet schoonmaken lijkt misschien een alledaagse taak, maar het is belangrijk om ze af en toe een snelle vernieuwing te geven.

Schone ramen zijn belangrijk voor het bedrijfsleven, omdat ze vaak de eerste blik zijn die klanten hebben in uw bedrijf en de manier waarop u zaken doet. U wilt het rakelblad bij elke neerwaartse slag afvegen, zodat u geen vuil water op het raam opnieuw aanbrengt. Het wordt vaak aanbevolen om de glazenreiniger rechtstreeks op uw microvezeldoek, krant of t-shirt te spuiten in plaats van op het glas. Gebruik echter nooit een schuurmiddel of agressief reinigingsmiddel zoals bleekmiddel adviseert Rachael Munby van Anglian Home Improvements, omdat ze blijvende schade aan het raam zelf kunnen veroorzaken.

Vuil en vuil aan de buitenkant van een gebouw kunnen vaak over het hoofd worden gezien, maar strepen op een raam zijn onmiddellijk merkbaar. Als u op zoek bent naar hoe u een raam zonder strepen kunt reinigen, zorgen deze door experts goedgekeurde tips voor een vlekkeloze afwerking. De zure samenstelling werkt efficiënt om de streaky film af te breken die zich op uw ramen en andere glazen oppervlakken kan ophopen. .