Wat is het beste om ramen mee schoon te maken?

De beste zelfgemaakte glazenreinigingsoplossing is om gewoon twee liter water en ongeveer een theelepel afwasmiddel samen te mengen in je emmer. Sommige mensen kiezen er ook voor om azijn en water te gebruiken om ramen schoon te maken. Bij warm weer krijg je wat meer werktijd door koud water te gebruiken. Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken.

U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water. Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten. Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken.

Witte wijnazijn is een andere remedie voor thuis, of u kunt gewoon een glasreiniger kopen om te gebruiken als u een snelle oplossing nodig heeft. De Marigold Crystal Clear Window Cloth is ontworpen om te worden gebruikt met water of een spray-on reinigingsmiddel voor grondiger glazenreiniging. Reinig alle andere delen van het raam om ervoor te zorgen dat ze er niet alleen goed uitzien, het werk ook goed. Als uw ramen regelmatig worden afgeveegd en niet vreselijk vuil zijn, kunt u eenvoudig een vochtige microvezeldoek (opent in een nieuw tabblad) gebruiken om ze nat te maken, en een droge doek (of een reeks droge) om ze af te drogen en een streepvrije afwerking te bereiken.

Een doekje met een natte spons zou het lukken, maar als ze erg smerig zijn, gebruik dan een mild reinigingsmiddel op hout of een specialistische reiniger op uPVC. Als je moeite hebt om je ramen schoon te maken met een sopje of een glazenreiniger, raadt Leo Pyrah van Pilkington UK (opent in een nieuw tabblad) aan iets sterkers te proberen. Plastic T-bars (opent in een nieuw tabblad) zijn essentieel om uw ramen eerst nat te maken, deze zijn vrij goedkoop en kunnen in de meeste online winkels worden gekocht, ze zijn ook behoorlijk duurzaam als ze correct worden gebruikt. We zullen eerlijk zijn en zeggen dat zelfs de beste glazenreinigingsproducten het werk niet zullen doen als je het verkeerde gereedschap gebruikt of nog niet de juiste techniek onder de knie hebt om je ramen schoon te maken.

Hoewel het schoonmaken van ramen een relatief eenvoudige schoonmaakklus is, is het ook een beetje een kunstvorm als het gaat om het proberen om een streepvrije afwerking te bereiken. Eindelijk het geheime wapen, de „scrim” (opent in een nieuw tabblad) - dit is het doek dat wordt gebruikt om de rand van de ramen af te vegen. Eindig door de rakel over de onderkant van het raam te trekken en droog de dorpel af met een spons of doek. Voordat u begint, veegt u vuil van het raamkozijn met een borstel of zuigt u het op met een handstofzuiger of de stofbevestiging van uw machine.

Het voordeel van het gebruik van microvezeldoeken is dat ze eenvoudig in de wasmachine kunnen worden gestopt, de volgende keer klaar voor gebruik, waardoor ze een redelijk milieuvriendelijke manier zijn om ramen schoon te maken. Je hoeft je ramen maar één of twee keer per jaar schoon te maken, zegt Forte, maar het is nog gemakkelijker als je het werk verdeelt en het kamer voor kamer doet. Scrim is gemaakt van linnen; je kunt synthetische alternatieven gebruiken, zolang ze maar geschikt zijn voor het reinigen van ramen.