Hoe maak je ramen schoon met witte azijn?

Meng een deel heet water tot een deel gedestilleerde azijn. Alleen reinigen als er geen directe zon op de ramen staat. Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken. U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water.

Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten. Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken. Meng in een spuitfles ¼ kopje witte azijn met ½ theelepel vloeibare afwasmiddel.

Verdun de oplossing met 2 kopjes water en schud de fles krachtig om de componenten te mengen. Als je geen witte azijn bij de hand hebt, kun je deze vervangen door citroensap. Net als gedistilleerde witte azijn heeft citroensap een milde zuurgraad die met gelijke panache door vet en vuil snijdt. Als je ramen echt vuil zijn, is het goed om een extra sterke oplossing te gebruiken om ze te wassen.

Verwarm gewoon 1 kopje (240 ml) witte azijn. Het kan rechtstreeks op het glas worden aangebracht en het is het beste om een spuitfles te gebruiken voor deze specifieke oplossing. Als onze ramen bedekt zijn met veel vuil, moeten we deze oplossing even laten weken voordat we hem afspoelen. Voor regelmatige glazenreiniging raadt Skyscraper Window Cleaning aan om witte azijn uit één deel te mengen met water uit één deel in een schone spuitfles.

Deze oplossing wordt uw azijn- en waterglasreiniger. Als uw ramen bijzonder vuil zijn, wilt u misschien een oplossing mengen met een sterkere concentratie azijn ten opzichte van water. Witte azijn is extreem zuur en dat maakt het zo'n goede natuurlijke reiniger. Het kan hardnekkige watermerken, zeepresten en andere vervelende opeenhopingen in een mum van tijd oplossen en beschadigt het milieu niet.

Vuil, stof en vuil verzamelen zich op uw ramen - binnen en buiten - waardoor natuurlijk licht wordt verminderd en het zicht vervaagt. Express, co, uk onthult hoe je je ramen schoonmaakt met witte azijn. Gebruik een spons om het raam nat te maken (maar niet doordrenken) met de doe-het-zelf-raamreinigingsoplossing en wrijf het vuil weg, zorg ervoor dat de oplossing de raamkozijnen niet raakt. Om deze reden moet u waarschijnlijk eerst uw ramen schoonmaken met iets sterkers en witte azijn behandelen als finishing touch.

Het gebruik van azijn en zuiveringszout om uw raamsporen schoon te maken, helpt ook voorkomen dat u alleen vuil of stof rond smeert. Om uw ramen schoon te maken met azijn, combineert u gelijke delen azijn en gedestilleerd water in een spuitfles. Het is echter belangrijk op te merken dat reinigingsoplossingen op basis van azijn geen echte ontsmettingsmiddelen mogen vervangen die 99,9 procent van de ziekteverwekkende bacteriën en virussen verwijderen, de EPA-standaard voor producten die zijn gelabeld als ontsmettingsmiddelen. Formules voor gespecialiseerde commerciële glasreinigers zijn vaak op basis van ammoniak en kunnen strepen of mistige plekken achterlaten op sommige soorten glas.

Sluit de fles, schud hem om de ingrediënten te mengen en gebruik hem om ramen en andere glazen oppervlakken in huis schoon te maken. Door dit recept voor een natuurlijke glazenreiniger te volgen, kunt u al deze doelen bereiken en krijgt u heldere, schone en streepvrije ramen. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten is milieuvriendelijk en veiliger voor uw huid en longen in vergelijking met de chemicaliën die in veel commerciële reinigingsmiddelen worden aangetroffen, maar er zijn nog steeds een paar veiligheidsoverwegingen waar u op moet letten bij het maken van uw eigen glazenreiniger. Net als witte azijn kunnen de zuren in citroensap vuil op glazen oppervlakken zoals ramen effectief afbreken.

Etiketteer de spuitfles met de inhoud, zodat u de azijn- en waterglasreiniger niet per ongeluk voor het verkeerde doel gebruikt, wat kan leiden tot schade. Om de beste oplossing voor het wassen van ramen met ontsmettingsalcohol te maken, voegt u 1½ kopje water, 1½ kopje ontsmettingsalcohol en 2 eetlepels witte azijn (indien aanwezig) toe aan een spuitfles. Spoel ze grondig af met een schone, vochtige doek om de reinigingsoplossing te verwijderen en droog ze onmiddellijk af met een schone, droge doek. En als u niet zeker bent van uw schoonmaakvaardigheden, kunt u altijd de professionals inschakelen voor uw schoonmaak- en onderhoudsbehoeften.

Veeg het oppervlak van het raam af met een pluisvrije handdoek, concentreer je op de extra vuile plekken, totdat je al het vocht en vuil hebt verwijderd. .