Waarom laat windex een residu achter?

Sommige commerciële glasreinigers bevatten was, die een streperig residu kan achterlaten. Het wassen van ramen op een zonnige dag of het gebruik van warm water kan ook strepen veroorzaken, omdat de reiniger te snel droogt op de ramen. Een groot probleem is de verdampingssnelheid. Als je je ramen schoonmaakt op een warme zonnige dag, verdampt het vloeibare deel van de oplossing snel en laat het een residu achter dat als strepen verschijnt.

Wat er gebeurt, is dat de luchtvochtigheid of temperatuurverandering te snel gebeurt en dat deze wordt weergegeven als strepen op het glas. Ik heb me dit weekend net laten overkomen op de ramen van het huis, zag er perfect uit toen ik ze voor het eerst deed, een paar uur later vertoonde het strepen. Hoewel het er voor het ongetrainde oog allemaal hetzelfde uitziet, is de waarheid dat de kwaliteit van het water dat uit je kraan stroomt enorm kan variëren van plaats tot plaats. Dit is niet zo belangrijk als u werkbladen of vloeren schoonmaakt, maar aangezien glas elke kleine imperfectie vertoont, zal het heel duidelijk zijn of er onzuiverheden bij het proces betrokken zijn.

Omdat veel mensen glasreiniger verdunnen met water, kan dit een grote impact hebben op hoe uw glasoppervlakken er na een goede reiniging uitzien. Vooral hard water heeft een hogere concentratie aan opgeloste mineralen zoals magnesium en calcium, wat vrijwel zeker zal resulteren in een lelijke, streaky puinhoop in combinatie met je reiniger. Een groot nadeel van windex is dat het slechts helpt bij de helft van de strijd om glasreiniging. Windex reinigt door stof, vuil en vet van het oppervlak van het raam te verwijderen.

Zodra dat materiaal echter is verstoord, moet je het nog steeds verwijderen. Dit is waar Windex tekortschiet. Meestal wordt dat puin gewoon op het glas verplaatst. Hoewel de Windex uw ramen kan opruimen, is de schade die het kan achterlaten vaak moeilijk ongedaan te maken.

Badkuipen, douches en toiletten zijn andere gebieden die je wilt schrobben en desinfecteren, dus geef de originele Windex af. Het is belangrijk op te merken dat de originele Windex geen desinfecterende of reinigende eigenschappen biedt, merkt Jennifer Gregory van Molly Maid op. Uw ramen zijn een serieuze investering voor uw huis, dus zorg ervoor dat ze er geweldig uitzien en zorg ervoor dat ze nog tientallen jaren meegaan door Windex en andere door de winkel gekochte glazenwassers te vermijden. De ammoniak in originele Windex kan hout beschadigen, dus als er een puinhoop is op je achtertuindek, houd de Windex dan binnen.

Er is niet veel zeep voor nodig om dat vuil kwijt te raken, en te veel gebruiken resulteert in een te dichte reiniger die een streperig residu op het glas kan achterlaten. Veel professionele glazenreinigingsdiensten melden problemen bij het verwijderen van de vlekken en krassen die vaak achterblijven bij het gebruik van Windex. Voeg geen wasverzachter toe aan uw lading handdoeken - het kan een film achterlaten op glazen oppervlakken en de schittering verstoren. Het wordt aangetroffen in de arsenalen van schoonmaakmusthaves van de meeste huiseigenaren, maar hoe geweldig het ook is, de originele Windex Glass Cleaner mag niet op elk oppervlak worden gespoten.

Spuit of giet Windex niet in uw vaatwasser, zelfs niet om het schoon te maken, omdat de chemicaliën in Windex uit de buurt van uw borden, kopjes en zilverwerk moeten worden gehouden. Hetzelfde zeepwater dat u gebruikt bij het wassen van uw auto met de hand, is prima te gebruiken op de voorruit van uw auto, u hoeft de Windex niet naar uw auto te dragen. Als het tijd is om de ramen te wassen, grijpen de meeste mensen naar de dichtstbijzijnde fles Windex en beginnen ze te schrobben.