Kun je azijn gebruiken om buitenramen schoon te maken?

Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken. U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water. Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten.

Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken. Als u vaak azijn gebruikt voor het reinigen van uw ramen, kunt u kiezen voor een meer eenvoudige oplossing voor uw reinigingsbehoeften. Meng 1 kopje (ongeveer 240 ml) water met ongeveer 1 kopje (240 ml) azijn. Ja, azijn is een levensvatbaar reinigingsmiddel dat wonderen doet op elk type glas.

Of je nu tandpasta uit je badkamerspiegel haalt of smurrie van je voorruit schoonmaakt, azijn is het korte antwoord op je problemen. Er zijn echter verschillende methoden om het reinigingsproces uit te voeren, afhankelijk van het oppervlak dat u probeert te polijsten. Wanneer u voor het eerst begint met schoonmaken met azijn en water, moet u mogelijk meerdere keren ramen schoonmaken om die film kwijt te raken en strepen te voorkomen. Ashley Matuska is de eigenaar en oprichter van Dashing Maids, een duurzaam gericht schoonmaakbureau in Denver, Colorado.

Gebruik een droge microvezeldoek om het vuil dat door de reinigingsoplossing wordt losgemaakt op te vangen door van boven naar beneden af te vegen en spuit vervolgens nog een keer licht met gewoon water. Maar om dingen te beperken tot het specifieke onderwerp, zijn hier de voordelen die worden geleverd met het wassen van ramen met azijn. Deze krachtige formule is goed te gebruiken voor ramen die niet in de beste omstandigheden verkeren en mogelijk een intensere reiniging nodig hebben. Azijn is te vinden in de schappen van vrijwel elke winkel die voedsel of schoonmaakbenodigdheden verkoopt, en het kan worden gekocht voor minder dan een dollar tot een paar dollar (afhankelijk van de grootte van de fles).

Gebruik een schone papieren handdoek om los stof uit de ruit te vegen en nevel vervolgens het hele raam met de azijnoplossing. Gedistilleerde azijn, ook wel witte azijn genoemd, is een basisreinigingsproduct in elk huishouden en heeft het voordeel dat het volledig natuurlijk is. Als verrassing voor velen is azijn ook een effectieve glazenreiniger en maakt het vaak de meeste commerciële merken te schande. Als uw ramen om de een of andere reden in contact zijn gekomen met vet, kan azijn er moeite mee hebben om er doorheen te snijden.

Afhankelijk van de klus kan azijn het enige ingrediënt zijn dat nodig is om uw ramen te polijsten en een streepvrije afwerking achter te laten. In tegenstelling tot veel commerciële glazenreinigers vormt azijn geen gezondheidsbedreigingen en is het vrij van schadelijke chemicaliën.