Wat gebruiken professionals om ramen schoon te maken?

In feite is het wat bijna alle professionals gebruiken, dus je weet dat het goed moet zijn. Gebruik echter niet het rubberen gereedschap dat voor uw douche is gemaakt. Kies in plaats daarvan voor een professionele raamwisser. Hier is een lijst van wat je zou vinden in mijn glazenreinigingsemmer Bij voorkeur breed genoeg om de rakel en dweil in te passen.

Deze blauwe is geweldig voor professionals, maar een beetje overdreven voor huisbewoners. Ruitwissers van goede kwaliteit worden meestal uit drie stukken samengesteld. Het handvat, het kanaal en het stuk rubber ondersteund door het kanaal. Het rubber kan worden omgedraaid als het oud wordt en vervolgens worden vervangen wanneer beide zijden versleten zijn.

Raamreinigers hebben meestal hun favoriete merk rubber, maar ik denk niet dat het een groot verschil maakt. Ik haat het om degene te zijn die de kat uit de zak laat, omdat er veel glazenwassers zijn die angstvallig hun geheime formule bewaken, maar ik zie geen zin in om het niet te vertellen. In de winkel voor schoonmaakartikelen kunt u veel geld uitgeven aan allerlei soorten reinigingsmiddelen voor het reinigen van ramen. Ik heb er veel van geprobeerd en lijkt altijd terug te komen naar Palmolive (zacht voor de handen en doet het geweldig).

Sommige mensen raden azijn aan in warm water. Het grootste probleem hiermee is dat het niet opduikt. Het schuim is belangrijk om het rubber te smeren als het over het glas gaat, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om de rakel te draaien. Ze helpen het water langer op het glas te houden en maken het ook gemakkelijker om watervlekken te zien die moeten worden afgeveegd.

Sop helpt zelfs om smeriger gebieden te laten zien die meer schrobben nodig hebben, omdat het patroon van de bubbels meer scheidt rond vettige vlekken en ander vuil. Deze ondersteunt een zijbak en is een goede plek om gemakkelijk toegang te krijgen tot je scrapper en vodden. Dit is echt alleen voor de professionals. Het is een kleine emmer die één been aan een riem om de taille hangt.

Het is een geweldige plek om je dweil en rakel gemakkelijk op te bergen, waardoor ze niet overal druppelen, en je ook twee vrije handen geven terwijl je de ladder op loopt, op het dak enz. Wrijf de natte dweil (waarop wasmiddel zit) op het raam. Wrijf het goed om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt opgetild. Dit is het moment om hardnekkige sporen eraf te schrapen met de scrapper.

Als u de scrapper moet gebruiken, zorg er dan voor dat u het mes alleen in voorwaartse richting passeert, d.w.z. Schraap niet naar achteren - dit kan het vuil, cement enz. Over het glas slepen en krassen veroorzaken. Houd het handvat van de rakel in je rechterhand met je duim halverwege tussen de bovenkant en zijkant.

Wanneer u het op het glas plaatst, wilt u het in de juiste hoek hebben, Om dit uit te werken, zegt u dat de hoek wanneer het handvat het glas raakt 0 graden is, en de hoek bij het optillen van het glas is 90 graden (met het rubber nog steeds op het glas). Je wilt de hoek tussen die twee - ongeveer 45 graden. Probeer die hoek te behouden voor de volgende stap, We moeten ook de juiste hoeveelheid druk op het glas hebben. Je kunt dit echt alleen met ervaring oplossen.

Te licht en je verzamelt niet al het water, te hard en het zal moeilijk zijn om het te verplaatsen, Probeer de hele tijd een constante druk te houden. Laten we het eerst hebben over de reinigingsoplossing. Niets bijzonders hier, alles wat je nodig hebt is een emmer gevuld met een tot twee liter water en wat afwasmiddel. Ik ben vrij bijzonder over het soort afwasmiddel dat ik gebruik, maar de meeste zullen ongeveer net zo goed werken.

Ik gebruik blue dawn afwasmiddel. Ik giet ongeveer twee eetlepels zeep in voor elke gallon die ik water erin doe. Als je echt harde minerale afzettingen op je raam hebt, kan het goed voor je zijn om een eetlepel of twee appelciderazijn of witte azijn in je oplossing te dumpen. De azijn breekt de harde waterafzettingen sneller af dan zonder, dan doet hij het zonder, dus als de schraper zelf er niet af kan komen, wil je wat appelciderazijn aan je oplossing toevoegen en het dan opnieuw proberen.

Beide mannen zeiden dat het geheim is om gewoon water te gebruiken met een kleine hoeveelheid vloeibare afwasmiddel erin. U kunt hiervoor speciale zeep voor het wassen van ramen kopen als u dat wilt. Het tweede belangrijkste is om het juiste gereedschap te gebruiken om het glas schoon te maken. Pro's gebruiken een lamswolgereedschap dat ze over het glas wrijven.

Dit gereedschap is gedrenkt in de wateroplossing en de veegbeweging die de professionals gebruiken, haalt het vuil van het glas. Professionals gebruiken wissers die zijn uitgerust met een stabiel rubberen mes. Haal er twee of drie om bij de hand te houden. Vergeet niet dat het rubberen mes eenmaal per dag moet worden vervangen.

Dit wordt aanbevolen omdat wanneer de rand van het mes na verloop van tijd afgerond, geknipt of gesneden wordt, we er niet effectief mee kunnen reinigen. Het enige wat je nodig hebt is een rechthoekige emmer. Het moet deze vorm hebben, want je applicator past niet in een ronde emmer. Vervolgens hebt u, zoals hierboven vermeld, een applicator en hoes nodig.

Deze zijn goedkoper als ze samen worden gekocht. Dit is wat wordt gebruikt om het zeepwater op het glas te doen. U wordt geadviseerd om de beste kwaliteit te krijgen die u kunt, omdat dit vrij goedkope artikelen zijn. Je hebt een paar mesjes nodig, ik raad een 6-rakel en een 12-rakel aan.

Als u uw apparatuur alleen gebruikt om uw huis schoon te maken, heeft u geen groter mes nodig. Als je een eigen winkel hebt en je etalage wilt schoonmaken, dan kan een 18 rakel handig zijn. Mogelijk hebt u een kleine ladder of treden nodig. Je kunt lezen over de beste glazenreinigingsladders Je hebt misschien ook een microvezeldoek nodig, maar keukenhanddoek kan ook net zo goed zijn als je gewoon thuis schoonmaakt.

Methode Gebruik een royale spuit van een afwasmiddel van goede kwaliteit (zoals deze) vul je emmer met een sopje. U hoeft geen azijn toe te voegen voor het reinigen van ramen. Spuit een beetje van dezelfde afwasvloeistof op je applicator en wrijf het in (belangrijk) met je vinders. Dompel je applicator in de emmer en spoel hem rond.

Knijp vervolgens in uw applicator met uw hand om hem voorzichtig te bedraden zodat hij niet overal druppelt. Zeep bovenop het glas en maakt swirly patronen. Gebruik het schuursponsje aan het uiteinde van de applicator om hardnekkige vlekken te schrobben. Hoe het lemmet verticaal aan de linkerbovenkant van het glas (als u linkshandig bent, doe dan het omgekeerde).

Schuif met een zeer slappe pols van links naar rechts met de bovenkant van het blad ongeveer een centimeter voor de onderkant van het blad, onthoud dat dit met het blad verticaal is. Je zou het water van de onderkant van het mes naar boven moeten zien vallen. Draai de hoek voordat je het frame krijgt met de bovenkant van het blad die het draaien doet (met de klok mee) en gewoon het frame mist. Reis terug langs het glas, deze keer naar rechts met de bovenkant net voor de bodem, zodat het water weer van de bodem op het blad valt.

Blijf naar de bodem van het glas gaan. Gebruik nu de microvezel keukenhanddoek om EENMAAL rond de rand van het glas te vegen. Als je een klein venster hebt dat open kan in de vorm van een grote brievenbus, gebruik dan het 3' mes. Als dit allemaal te veel moeite klinkt, kun je voor buitenramen een penseel zoals deze gebruiken.

U kunt ze vervolgens afspoelen en het glas drogen zoals hierboven beschreven. Het enige dat u nodig hebt om briljant schone ramen te bereiken, is een beetje afwasmiddel en warm water. Het is niet nodig om dure afwasvloeistof te kopen, want de goedkope dingen zullen het werk net zo goed doen zolang je maar een klein beetje gebruikt. Ik gebruik ook een 4-delige paal die zich uitstrekt tot 3 verdiepingen hoog - hoewel het bijna onmogelijk is om nauwkeurig op die lengte te reinigen.

Onmiddellijk nadat je ze hebt gespoten, gebruik je een badstofdoek om het glas schoon te vegen en veeg het onmiddellijk daarna snel af met de microvezelhanddoek en je bent klaar. Als u op zoek bent naar een speciale oplossing voor het wassen van ramen, dan biedt Karcher hun glasreinigingsconcentraat aan. In gevallen dat u uw raamwassen zo lang hebt uitgesteld dat u ze moet reinigen bij temperaturen onder het vriespunt, gebruik dan een wasoplossing voor het windscherm totdat het water niet bevriest op het vensterglas. Begin met het dweilen van het raam met een sopje, ofwel met een echte dweilkop of een handdoek, of andere reinigingsapparaten zoals een spons.

Onthoud dat als u uw ramen van binnenuit het huis schoonmaakt, u een canvas doek op de vloer legt zodat overtollig druipend water erop valt. Professionele raamwassers gebruiken zelfs geen reinigingsmiddelen voor ramen met agressieve chemicaliën erin. U zou het om een aantal redenen onpraktisch vinden om de watertoegevoerde poolmethode op dezelfde manier te gebruiken als de professionals dat doen. Doe deze reinigingsoplossing in een plastic spuitfles en spuit vervolgens de binnenoppervlakken van het raam.

Gebruik een schone handdoek of een badstofdoek om het mes schoon te vegen of veeg het over de schrobmachine om vuil en overtollig water na elke passage te verwijderen. Dit spreekt waarschijnlijk voor zich, maar als je twee vensters hebt, de ene recht boven elkaar, begin dan met een venster bovenaan, zodat je er niet op druppelt die je al hebt schoongemaakt. Het duurt te lang om effectief schoon te maken Hoewel het er eenvoudig uitziet om ramen schoon te maken met het watertoegevoerde poolsysteem, kost het eigenlijk nogal wat oefening om schoon te maken zonder het glas te spotten. .