Wat is het beste huismiddeltje voor het reinigen van ramen?

Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken. U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water. Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten.

Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken. De meeste zelfgemaakte recepten voor het reinigen van ramen vereisen twee tot drie ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De enige andere materialen die je nodig hebt, zijn een glazen spuitfles of emmer en een microvezeldoek. Dit recept helpt hardnekkige vingerafdrukken of vetvlekken af te breken, dankzij de ammoniak, terwijl de ramen schoon en streepvrij blijven, met dank aan het maizena.

Deze oplossing kan ook worden gebruikt op glazen, plastic of keramische oppervlakken. Het mag niet worden gebruikt op marmer, graniet, leisteen of andere poreuze materialen. Als het gaat om dakbedekkingsmaterialen, neem dan een weloverwogen en zorgvuldige beslissing. Overweeg de zes populairste opties en maak de juiste keuze voor uw huis.

Het belangrijkste om te onthouden bij het maken van glazenreiniger (of andere zelfgemaakte reinigingsoplossingen) is om azijn nooit te mengen met chloorbleekmiddel. Wanneer u uw zelfgemaakte reiniger gebruikt op ramen, spiegels, douchedeuren en andere glazen oppervlakken, werk dan altijd van boven naar beneden. Mijn favoriete glazenreiniger zijn kranten - ze vegen volledig schoon en laten geen strepen achter. Glas dat door de zon is opgewarmd, zorgt ervoor dat de ingrediënten in deze zelfgemaakte glasreiniger te snel verdampen en strepen achterlaten.

Hoewel azijn meestal het beste zelfgemaakte glazenreinigingsproduct is, wilt u misschien niet de tijd besteden aan het maken van een van de hierboven genoemde zelfgemaakte glazenreinigingsrecepten. Ter herinnering: ontsmettingsalcohol is licht ontvlambaar, dus bewaar deze zelfgemaakte glazenreiniger op een veilige plek en uit de buurt van kinderen en huisdieren. Geef je zelfgemaakte glazenreiniger op basis van azijn wat extra reinigingskracht door zuiveringszout aan het proces toe te voegen. Als het een tijdje geleden is dat je je ramen hebt gewassen, of ze zijn bedekt met meer vuil dan normaal, voeg dan een klein snufje maizena toe aan de zelfgemaakte glazenreinigingsoplossing.

Wanneer u een zelfgemaakte glazenreinigingsoplossing gebruikt, is het het gemakkelijkst om met een spuitfles en rakel te werken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat er vuil in de reiniger terechtkomt. Verzamel om te beginnen al uw gereedschappen voor het wassen van ramen in één plastic of metalen emmer (houd een tweede emmer bij de hand om reinigingsoplossingen te mengen). Zowel de originele windex als de streepvrije versie zonder druppel is uitstekend geschikt voor het reinigen van uw ramen van vuil en vet en ze vrij van strepen laten. We hebben verschillende glazenwassers geprobeerd, van zelfgemaakte tot in de winkel gekochte brouwsels, evenals het gebruik van kranten in plaats van papieren handdoeken met niet veel succes.

Zorg er ook voor dat je je schrobmachine en wisser wast nadat je klaar bent met het schoonmaken van je ramen, en zorg ervoor dat ze droog zijn voordat je ze opbergt.