Welke oplossing gebruiken raamreinigers om ramen schoon te maken?

Doe-het-zelf glazenreinigingsoplossing De beste zelfgemaakte glazenreinigingsoplossing is om gewoon twee liter water en ongeveer een theelepel afwasmiddel samen te mengen in uw emmer. Sommige mensen kiezen er ook voor om azijn en water te gebruiken om ramen schoon te maken. Ik haat het om degene te zijn die de kat uit de zak laat, omdat er veel glazenwassers zijn die angstvallig hun geheime formule bewaken, maar ik zie geen zin in om het niet te vertellen. In de winkel voor schoonmaakartikelen kunt u veel geld uitgeven aan allerlei soorten reinigingsmiddelen voor het reinigen van ramen.

Ik heb er veel van geprobeerd en lijkt altijd terug te komen naar Palmolive (zacht voor de handen en doet het geweldig). Sommige mensen raden azijn aan in warm water. Het grootste probleem hiermee is dat het niet opduikt. Het schuim is belangrijk om het rubber te smeren als het over het glas gaat, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om de rakel te draaien.

Ze helpen het water langer op het glas te houden en maken het ook gemakkelijker om watervlekken te zien die moeten worden afgeveegd. Sop helpt zelfs om smeriger gebieden te laten zien die meer schrobben nodig hebben, omdat het patroon van de bubbels meer scheidt rond vettige vlekken en ander vuil. Laten we het eerst hebben over de reinigingsoplossing. Niets bijzonders hier, alles wat je nodig hebt is een emmer gevuld met een tot twee liter water en wat afwasmiddel.

Ik ben vrij bijzonder over het soort afwasmiddel dat ik gebruik, maar de meeste zullen ongeveer net zo goed werken. Ik gebruik blue dawn afwasmiddel. Ik giet ongeveer twee eetlepels zeep in voor elke gallon die ik water erin doe. Als je echt harde minerale afzettingen op je raam hebt, kan het goed voor je zijn om een eetlepel of twee appelciderazijn of witte azijn in je oplossing te dumpen.

De azijn breekt de harde waterafzettingen sneller af dan zonder, dan doet hij het zonder, dus als de schraper zelf er niet af kan komen, wil je wat appelciderazijn aan je oplossing toevoegen en het dan opnieuw proberen. Professionals gebruiken wissers die zijn uitgerust met een stabiel rubberen mes. Haal er twee of drie om bij de hand te houden. Vergeet niet dat het rubberen mes eenmaal per dag moet worden vervangen.

Dit wordt aanbevolen omdat wanneer de rand van het mes na verloop van tijd afgerond, geknipt of gesneden wordt, we er niet effectief mee kunnen reinigen. Het enige wat je nodig hebt is een rechthoekige emmer. Het moet deze vorm hebben, want je applicator past niet in een ronde emmer. Vervolgens hebt u, zoals hierboven vermeld, een applicator en hoes nodig.

Deze zijn goedkoper als ze samen worden gekocht. Dit is wat wordt gebruikt om het zeepwater op het glas te doen. U wordt geadviseerd om de beste kwaliteit te krijgen die u kunt, omdat dit vrij goedkope artikelen zijn. Je hebt een paar mesjes nodig, ik raad een 6-rakel en een 12-rakel aan.

Als u uw apparatuur alleen gebruikt om uw huis schoon te maken, heeft u geen groter mes nodig. Als je een eigen winkel hebt en je etalage wilt schoonmaken, dan kan een 18 rakel handig zijn. Mogelijk hebt u een kleine ladder of treden nodig. Je kunt lezen over de beste glazenreinigingsladders Je hebt misschien ook een microvezeldoek nodig, maar keukenhanddoek kan ook net zo goed zijn als je gewoon thuis schoonmaakt.

Methode Gebruik een royale spuit van een afwasmiddel van goede kwaliteit (zoals deze) vul je emmer met een sopje. U hoeft geen azijn toe te voegen voor het reinigen van ramen. Spuit een beetje van dezelfde afwasvloeistof op je applicator en wrijf het in (belangrijk) met je vinders. Dompel je applicator in de emmer en spoel hem rond.

Knijp vervolgens in uw applicator met uw hand om hem voorzichtig te bedraden zodat hij niet overal druppelt. Zeep bovenop het glas en maakt swirly patronen. Gebruik het schuursponsje aan het uiteinde van de applicator om hardnekkige vlekken te schrobben. Hoe het lemmet verticaal aan de linkerbovenkant van het glas (als u linkshandig bent, doe dan het omgekeerde).

Schuif met een zeer slappe pols van links naar rechts met de bovenkant van het blad ongeveer een centimeter voor de onderkant van het blad, onthoud dat dit met het blad verticaal is. Je zou het water van de onderkant van het mes naar boven moeten zien vallen. Draai de hoek voordat je het frame krijgt met de bovenkant van het blad die het draaien doet (met de klok mee) en gewoon het frame mist. Reis terug langs het glas, deze keer naar rechts met de bovenkant net voor de bodem, zodat het water weer van de bodem op het blad valt.

Blijf naar de bodem van het glas gaan. Gebruik nu de microvezel keukenhanddoek om EENMAAL rond de rand van het glas te vegen. Als je een klein venster hebt dat open kan in de vorm van een grote brievenbus, gebruik dan het 3' mes. Als dit allemaal te veel moeite klinkt, kun je voor buitenramen een penseel zoals deze gebruiken.

U kunt ze vervolgens afspoelen en het glas drogen zoals hierboven beschreven. De belangrijkste reden waarom gedistilleerde witte azijn zo'n goede glasreiniger is, is omdat het azijnzuur bevat. Begin met het schrobben van het glas en werk je een weg onder alle hoeken om de randen schoon te maken totdat al het stof en vuil weg is. Het duurt te lang om effectief schoon te maken Hoewel het er eenvoudig uitziet om ramen schoon te maken met het watertoegevoerde poolsysteem, kost het eigenlijk nogal wat oefening om schoon te maken zonder het glas te spotten.

Het citroenzuur dat in citroensap wordt aangetroffen, is technisch gezien iets sterker dan het azijnzuur van azijn, hoewel beide ongeveer even effectief zijn als het gaat om schoonmaken in huis. Wanneer je ramen wast met azijn, kun je niet alleen vuil, vet en minerale afzettingen afbreken en verwijderen, maar kun je ook ziektekiemen doden op harde oppervlakken in huis. Deze zelfgemaakte raamreiniger is een oplossing van ingrediënten die je echt kunt uitspreken, zoals azijn en water, en kan snel opkloppen en onder je gootsteen laten staan voor de volgende keer dat het nodig is. Sluit de fles, schud hem om de ingrediënten te mengen en gebruik hem om ramen en andere glazen oppervlakken in huis schoon te maken.

Houd er rekening mee dat als u binnenramen doet, en het zijn getinte ramen, de kleuring loskomt als u ze op de verkeerde manier met een scheermes schraapt, dus misschien wilt u het gebruik van een scheermes op binnenramen volledig vermijden als ze getint zijn. Combineer vervolgens witte gedestilleerde azijn, citroensap, water, etherische oliën en afwasmiddel samen en gebruik de oplossing om het glas schoon te maken. Deze laatste zijn vooral handig voor het diepreinigen van de buitenkant van uw ramen, die u zelf kunt maken in plaats van te betalen voor professionele glazenreiniging. .