Maakt azijn glas beter schoon dan windex?

Het reinigt ook VEEL beter dan Windex. Terwijl de blauwe vloeistof me met gestreepte ramen achterliet, laat deze absoluut niets anders dan sprankelende glazen ruiten achter. Of je nu tandpasta uit je badkamerspiegel haalt of smurrie van je voorruit schoonmaakt, azijn is het korte antwoord op je problemen. Er zijn echter verschillende methoden om het reinigingsproces uit te voeren, afhankelijk van het oppervlak dat u probeert te polijsten.

Meng in een spuitfles ¼ kopje witte azijn met ½ theelepel vloeibare afwasmiddel. Verdun de oplossing met 2 kopjes water en schud de fles krachtig om de componenten te mengen. Als je geen witte azijn bij de hand hebt, kun je deze vervangen door citroensap. Net als gedistilleerde witte azijn heeft citroensap een milde zuurgraad die met gelijke panache door vet en vuil snijdt.

De zure samenstelling van azijn werkt snel om het soort film af te breken dat zich vaak ophoopt op glazen oppervlakken. Wanneer u een raam wast met een oplossing die azijn bevat, zijn de resultaten bijna altijd vrij van strepen en sprankelend schoon. Onze keuze voor de beste algehele glasreiniger is Windex. Het reinigt eenvoudig en elimineert strepen beter dan alle andere producten die we hebben getest.

Windex bleek zelfs de moeilijkste uitdagingen aan te kunnen. De reiniger op basis van ammoniak brak moeilijke verbindingen op en verwijderde consequent vuile, plakkerige, vettige vlekken op spiegels, ramen en andere oppervlakken. Door dit recept voor een natuurlijke glazenreiniger te volgen, kunt u al deze doelen bereiken en krijgt u heldere, schone en streepvrije ramen. Chemicaliën die onder de glycoletherparaplu vallen, zijn onder meer 2-butoxyethanol (een ingrediënt in Weiman Glass Cleaner en Zep Streak-Free Glass Cleaner), propyleenglycol (een ingrediënt in Windex) en methylether (een ingrediënt in Glass Plus Glass Cleaner Trigger).

Glass Plus is een solide alternatief voor windex als u de voorkeur geeft aan een ammoniakvrije oplossing en geen doe-het-zelfoplossing wilt proberen. Wanneer natriumhypochloriet, de chemische basisverbinding in bleekmiddel, zich vermengt met het azijnzuur dat in azijn wordt aangetroffen, geeft het giftig chloorgas af. Als verrassing voor velen is azijn ook een effectieve glazenreiniger en maakt het vaak de meeste commerciële merken te schande. Zorg ervoor dat u een nieuwe, schone spuitfles kiest voor uw doe-het-zelf glasreiniger; oude flessen kunnen resterende chemicaliën bevatten die een reactie kunnen veroorzaken.

Het oppervlak van glas bevat microscopisch kleine putjes en divots die watermoleculen verzamelen, die zich hechten aan andere watermoleculen terwijl een reiniger wordt weggeveegd. Marketingbedrijven willen dat je denkt dat er een verschil is tussen een glasreiniger en een glazenreiniger. Het is echter belangrijk op te merken dat reinigingsoplossingen op basis van azijn geen echte ontsmettingsreinigingsmiddelen mogen vervangen die 99,9 procent van de ziekteverwekkende bacteriën en virussen verwijderen, de EPA-standaard voor producten die zijn gelabeld als ontsmettingsmiddelen. We hebben ook het gebruik van afwasmiddel of andere vervaardigde zepen vermeden die afhankelijk waren van het kopen en afzwakken van een in de winkel gekochte reinigingsoplossing.

Bespaar wat dollars en houd het eenvoudig door je eigen doe-het-zelf-glazenreiniger te mengen met niets meer dan een paar voorraadkast nietjes die je waarschijnlijk bij de hand hebt. Sluit de fles, schud hem om de ingrediënten te mengen en gebruik hem om ramen en andere glazen oppervlakken in je huis schoon te maken. Test voor andere reinigingsmiddelen altijd eerst een klein plekje op een verborgen locatie om er zeker van te zijn dat deze het oppervlak niet beschadigt.