Wat is de beste oplossing om buitenramen te wassen?

De beste zelfgemaakte glazenreinigingsoplossing is om gewoon twee liter water en ongeveer een theelepel afwasmiddel samen te mengen in je emmer. Sommige mensen kiezen er ook voor om azijn en water te gebruiken om ramen schoon te maken. Bij warm weer krijg je wat meer werktijd door koud water te gebruiken. Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken.

U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water. Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten. Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken.

Als je liever je eigen reinigingsoplossingen maakt, voeg dan twee eetlepels witte azijn toe aan een kleine emmer warm water (dit doodt echter geen bacteriën). Met dezelfde oplossing van een scheutje vloeibare zeep in water wrijft hij elk paneel van links naar rechts, van boven naar beneden, waarbij hij de sponsranden of borstelharen in de hoeken werkt om vuil los te maken. Wanneer u een raam wast met een oplossing die azijn bevat, zijn de resultaten bijna altijd vrij van strepen en sprankelend schoon. Na verloop van tijd laat hardwaterafvoer van metselwerk of regen die door metalen raamschermen valt hardnekkige minerale vlekken achter op glas die normaal wassen niet kan wissen.

Het kan ook de reinigingsoplossing drogen voordat u de kans krijgt om hem af te vegen, waardoor lelijke strepen achterblijven. Als je kunt, maak dan van de gelegenheid gebruik om gordijnen grondig te wassen of te spuiten met een stofverfrisser zoals Febreze. Gebruik geen commerciële raamreinigers en schrob in plaats daarvan uw ramen met een eenvoudige oplossing van schoon, koud water en vloeibaar afwasmiddel. Gebruik een spons om het raam nat te maken (maar niet doordrenken) met de doe-het-zelf-raamreinigingsoplossing en wrijf het vuil weg, zorg ervoor dat de oplossing de raamkozijnen niet raakt.

Verzamel om te beginnen al uw gereedschappen voor het wassen van ramen in één plastic of metalen emmer (houd een tweede emmer bij de hand om reinigingsoplossingen te mengen). Je zou kunnen denken dat het wassen van ramen op een zonnige dag de ideale tijd is, omdat het licht het gemakkelijker maakt om uitstrijkjes te herkennen.