Is azijn en water goed voor het reinigen van buitenramen?

U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water. Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Een mengsel van azijn en water kan een effectieve en niet-giftige reinigingsoplossing bieden voor ramen en spiegels. Om uw ramen schoon te maken met azijn, combineert u gelijke delen azijn en gedestilleerd water in een spuitfles.

Spuit het glas of de spiegel in en veeg af met een microvezeldoek, krant of pluisvrije doek, bewegend in een Z-patroon. Wanneer u voor het eerst schoonmaakt met azijn, kunt u strepen krijgen door een film op het glas van commerciële reinigers. Herhaal eenvoudig het proces van spuiten en vegen van de ramen om een heldere afwerking te krijgen. Ja, azijn is een levensvatbaar reinigingsmiddel dat wonderen doet op elk type glas.

Of u nu tandpasta uit uw badkamerspiegel haalt of smurrie van uw voorruit schoonmaakt, azijn is het korte antwoord op uw problemen. Er zijn echter verschillende methoden om het reinigingsproces uit te voeren, afhankelijk van het oppervlak dat u probeert te polijsten. Als je ramen echt vuil zijn, is het goed om een extra sterke oplossing te gebruiken om ze te wassen. Verwarm gewoon 1 kopje (240 ml) witte azijn.

Het kan rechtstreeks op het glas worden aangebracht en het is het beste om een spuitfles te gebruiken voor deze specifieke oplossing. Als onze ramen bedekt zijn met veel vuil, moeten we deze oplossing even laten weken voordat we hem afspoelen. Gelukkig is het proces van het reinigen van ramen eenvoudig genoeg. Er zijn veel commerciële glazenreinigingsproducten beschikbaar, die allemaal beloven een „streepvrije glans” te geven.

Maar we hebben ontdekt dat een eenvoudige oplossing, een deel witte azijn tot twee delen water, perfect is als het wordt gemengd in een spuitfles. Voor regelmatige glazenreiniging raadt Skyscraper Window Cleaning aan om witte azijn uit één deel te mengen met water uit één deel in een schone spuitfles. Deze oplossing wordt uw azijn- en waterglasreiniger. Als uw ramen bijzonder vuil zijn, wilt u misschien een oplossing mengen met een sterkere concentratie azijn ten opzichte van water.

Azijn is een effectieve, streepvrije en milieuvriendelijke glasoptie in glazenreinigingsproducten, op voorwaarde dat het correct wordt verdund wanneer dat nodig is en dat u eindigt met een belangrijke stap. Daarnaast kan azijn worden gebruikt voor de lange termijn en zal het geen negatieve langetermijneffecten hebben. Maak glazen kookplaten niet schoon met staalwol; raadpleeg in plaats daarvan de gebruikershandleiding, die kan voorstellen om het glazen oppervlak van de kachel schoon te maken met onverdunde azijn na het zorgvuldig verwijderen van zware grond met een scheermesje met één rand. Na die eerste reiniging krijg je streepvrije ramen in één keer met azijn en water, zegt Harris.

Deze situaties zijn situaties met glazen oppervlakken die al zijn schoongemaakt en vrij zijn van smurrie, vet, stof of andere onzuiverheden. Tenzij u ramen schoonmaakt met azijn in combinatie met ammoniak of zuiveringszout, moet u het oppervlak van vuil en stof van tevoren verwijderen. Of u nu kiest voor een winkel gekocht of een zelfgemaakte azijnreinigingsoplossing, begin met deze tips en technieken om ramen van binnen en van buiten schoon te maken om de klus snel en gemakkelijk te laten verlopen. Zelfs als de zon schijnt, krijgt u mogelijk niet de maximale hoeveelheid natuurlijk licht in uw huis als uw ramen bedekt zijn met een film vuil, stof, spetterige insecten of watervlekken.

Gedistilleerde azijn, ook wel witte azijn genoemd, is een nietje reinigingsproduct in elk huishouden en heeft het voordeel dat het volledig natuurlijk is. Maar het kan lastig zijn om erachter te komen wat de juiste manier is om uw ramen schoon te maken en tegelijkertijd de valkuilen van strepen en krassen te vermijden. Als u van plan bent om buitenramen schoon te maken, gebruik dan eerst een slang om ze af te spoelen om overtollig vuil te verwijderen. Als je dit nalaat, duw je alleen de onzuiverheden rond in plaats van het raam goed schoon te maken.

Green Living, van National Geographic, beveelt dit eenvoudige recept aan, plus een paar extra tips voor het beste resultaat voor het reinigen van ramen. Om de andere facetten van uw voertuig te beschermen, bedek de omliggende gebieden met handdoeken of dikke dekens en pas op dat u alleen de azijn- en wateroplossing op het raam aanbrengt. .