Wat is de beste zeep om buiten ramen te wassen?

Vul een emmer met warm water en voeg slechts een paar druppels afwasmiddel toe. Blue Dawn wordt ten zeerste aanbevolen. Gebruik een krasvrije schuurspons om het glas op te zepen. Professionele glazenreinigers gebruiken vaak afwaszeep zoals Dawn of Joy om hun ruitenwissers te helpen glijden.

Schotelzepen zijn echter ontvetters die bestaan uit bijna 100% oppervlakteactieve stoffen, dus ze bevatten veel schuim. Daarover in een minuut meer. Dawn afwasmiddel heeft een lange weg afgelegd sinds de jaren vijftig, toen het voor het eerst werd geïntroduceerd als stuk zeep; het veranderde in een vloeibaar afwasmiddel in de jaren zeventig. Sindsdien is de lijn uitgebreid met verschillende sterktes en geuren, en wordt het zelfs beschouwd als een van de beste raamreinigers voor binnenshuis.

Geloof het of niet, deze zeep heeft nog veel andere toepassingen, zoals het schoonmaken van de binnenkant van je ramen. Dawn raamreiniger is verrassend effectief. Het is heel eenvoudig om met Dawn een glazenreinigingsoplossing te maken. Shiny Clean Kitchen noemt deze glasreiniger zonder vegen goedkoop, efficiënt en snel.

De enige twee ingrediënten zijn Dawn afwasmiddel en azijn. Als je de geur van rechte azijn niet lekker vindt, kun je in plaats daarvan kiezen voor een licht geurende azijn. Gedistilleerde witte azijn werkt echter het beste. Ja, de oplossing zou moeilijk zijn voor de planten onder je ramen.

Ik bedekte de planten met een zeil voordat ik ze schoonmaakte om ze te beschermen. Als je klaar bent met schoonmaken, verwijder dan voorzichtig de zeilen en geef je planten en de omgeving water voor de veiligheid. Beide mannen zeiden dat het geheim is om gewoon water te gebruiken met een kleine hoeveelheid vloeibare afwasmiddel erin. U kunt hiervoor speciale zeep voor het wassen van ramen kopen als u dat wilt.

Het tweede belangrijkste is om het juiste gereedschap te gebruiken om het glas schoon te maken. Pro's gebruiken een lamswolgereedschap dat ze over het glas wrijven. Dit gereedschap is gedrenkt in de wateroplossing en de veegbeweging die de professionals gebruiken, haalt het vuil van het glas. Als iemand die ramen schoonmaakt voor de kost - geloof het of niet, veel hoogbouw raamreinigers gebruiken Dawn afwasmiddel.

U gebruikt afwasmiddel zoals in de soort die in de gootsteen wordt gebruikt in plaats van vaatwasservloeistof (zoals cascade) die in een vaatwasser wordt gedaan. Wat je echter echt krijgt, is een mix van het zeepschuim vermengd met het calcium, waardoor op zijn beurt een slibachtige goop ontstaat die de microscopische poriën op het oppervlak van het glas vult en langzaam raamsporen vernietigt. Ik vergat mijn haarshampoo en de shampoo voor de hond op vakantie, dus gebruikte ik vaatwasser (Dreft in Holland) nadat ze in water had gezwommen en naar de hoge hemel struikelt en ik ook. Als ik spiegels was of strepen op mijn binnenramen zie, neem ik een nieuwe, schone Mr Clean-gumspons (of de goedkopere versie uit de Dollar-winkel), en veeg of polijst met de droge spons, ze schitteren.

Gebruik een oud washandje in het water en pers niet al het water eruit - veeg het raam af met washandje - redunk in emmer - knijp het grootste deel van de ober eruit - Buff vervolgens met papieren handdoeken. Je kunt je planten bedekken met een zeil en vervolgens de grond eromheen spoelen na het wassen en spoelen van je ramen. Als de ramen echt vuil zijn - voeg wat meer glazenreiniger toe in een emmer water - gebruik dan een natter washandje, het laatste doekje moet zijn met echt uitgeperst washandje om te besparen op papieren handdoeken. Ik heb de dweil (microfiber pluizige dweil) weggespoeld die ik had gebruikt om de oplossing op het raam te leggen, denkend dat er misschien iets op de dweil was achtergelaten om hem te laten smeren.

Na het probleem te hebben onderzocht, kon Titan Labs geen slip-additief vinden dat niet „alleen meer afwasmiddel was, dus formuleerden ze hun eigen uit gedestilleerd silicium om Glass Gleam Glide te maken. Sommige mensen ontdekten dat het wassen van hun ramen's ochtends of' s avonds als het koeler is beter werkte.