Wat kan ik gebruiken in plaats van windex?

Een mix van ontsmettingsalcohol, azijn, maizena en water is een uitstekend windex-alternatief omdat het niet giftig, relatief gemakkelijk te maken, streepvrij en goedkoop is. De goedkoopste manier om een spiegel of raam schoon te maken zonder Windex te gebruiken, is door gewoon water te gebruiken. Hoewel glasreiniger beter zal werken dan water bij het verwijderen van opgehoopt vuil, kunt u, als u het type persoon bent dat regelmatig reinigt, waarschijnlijk meestal met water en elleboogvet rondkomen. Om een veilig en effectief alternatief voor glasreiniger te maken, hebt u alleen water, azijn, ontsmettingsalcohol, afwasmiddel en enkele microvezelhanddoeken nodig.

Lees verder om erachter te komen hoe u sprankelend schone ramen en spiegels kunt krijgen zonder dure, harde glasreinigers. Als het een tijdje geleden is dat je je ramen hebt schoongemaakt, wil je misschien investeren in een glazenreinigingsservice om je een nieuwe start te geven. Gebruik spiritus in plaats van windex. Spuit het op en veeg het af op precies dezelfde manier als je windex zou gebruiken.

Het rare antwoord op het reinigen van glas zonder strepen is om maïszetmeel te gebruiken. Maïszetmeel verstoort de manier waarop water zich op een raam gedraagt. Ramen zijn niet helemaal vlak en glad, ook al zien ze er zo uit. Wanneer je een reiniger op een raam spuit, hopen zich kleine druppeltjes op in die kleine putjes door het hele glas.

Wat betekent dat het water niet blijft kleven aan de andere waterdruppels die in het glas verborgen zijn. Het eerste dat u wilt doen, is doorgaan en uw glasreiniger maken. Om te voorkomen dat u zowel Windex als azijn gebruikt, kunt u zich wenden tot wat heet gedestilleerd water en de vloeibare afwasmiddel die u waarschijnlijk al in uw keuken hebt staan. Begin met het dempen van de microvezeldoek met de oplossing als je het in een container zoals een emmer hebt.

Met een spuitfles kunt u het glas bevochtigen alsof u Windex gebruikt.