Wat is het mengsel van azijn en dageraad voor het reinigen van ramen?

Meng in een spuitfles ¼ kopje witte azijn met ½ theelepel vloeibare afwasmiddel. Verdun de oplossing met 2 kopjes water en schud de fles krachtig om de componenten te mengen. Als je geen witte azijn bij de hand hebt, kun je deze vervangen door citroensap. Martha gebruikt een rakel en een zelfgemaakte reinigingsoplossing van water en vaatwaszeep in poedervorm om haar ramen schoon te maken.

U kunt ook een volledig natuurlijke glazenreinigingsoplossing maken met een mengsel van gelijke delen witte azijn en warm water. Door een vleugje vloeibare zeep aan de azijnoplossing toe te voegen, kunt u eventuele streepveroorzakende was op het raam verwijderen van commerciële reinigingsmiddelen die in het verleden zijn gebruikt. Je kunt de zeep verwijderen na een paar wasbeurten. Zodra uw reinigingsoplossing is gemengd, bent u klaar om schoon te maken.

Dit recept werkt bijzonder goed op harde watervlekken in badkamers en is de beste manier om autoruiten te reinigen. De volgende keer dat je een groot schoonmaakproject moet aanpakken, probeer dan Dawn afwasmiddel en azijn te gebruiken om die harde vlekken en vuile plekken te verwijderen. Spuit dit op uw ramen voor het reinigen van vlekken op glas, kunststof jaloezieën en kozijnen voor een all-over reiniging. We hebben verschillende glazenwassers geprobeerd, van zelfgemaakte tot in de winkel gekochte brouwsels, evenals het gebruik van kranten in plaats van papieren handdoeken met niet veel succes.

Mijn man googelde en kreeg deze geweldige tip voor het maken van een bril en al het andere komt er sprankelend schoon uit. Zelfs zeepschuim kan gemakkelijker loskomen op glazen douchedeuren met gumsponzen en alcohol maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. De instructies voor de perfecte glazenreiniger zijn samengesteld in deze grondige handleiding voor het reinigen van uw ramen met azijn en Dawn. Houd een bad scrubby, een van die netbaldingen die een paar jaar geleden zo populair leek te zijn bij al je flessen reiniger.

Wanneer je je eigen zelfgemaakte glazenreiniger maakt met azijn, kun je erop vertrouwen dat je niet-giftige ingrediënten gebruikt die geen schade toebrengen aan je ramen of je huis. Als je nog steeds problemen hebt met het schoonmaken van je ramen, heb je misschien een sterkere reinigingsoplossing nodig dan alleen azijn. Deze twee eenvoudige ingrediënten worden gecombineerd met water om een krachtig reinigingsbrouwsel te creëren dat strepen en vlekken voorgoed verbannen. Voor een van de beste manieren om ramen zonder strepen te reinigen, combineert u deze basisingrediënten in een plastic spuitfles en schudt u.

Alle recepten voor het reinigen met azijn gebruiken water en andere ingrediënten om specifieker of moeilijker te bestrijden vuil aan te pakken. Deze zelfgemaakte voorruitreiniger voor auto's is geweldig voor het verwijderen van vogelpoep, sap en insectenspatten van zelfs de smerigste autoruiten.